ua en ru

У Польщі вважають, що "Північний потік-2" вигідний тільки одній країні ЄС і загрожує іншим

У Польщі вважають, що "Північний потік-2" вигідний тільки одній країні ЄС і загрожує іншим Фото: Анджей Дуда (flickr.com/kancelariaprezydentarp)

Дуда розкритикував проект газопроводу "Північний потік-2"

Президент Польщі Анджей Дуда розкритикував проект газопроводу "Північний потік-2", оскільки він корисний тільки одній країні і створює загрозу для інших. Про це пише видання PAP.

"У мене немає сумнівів, що в Європі, яка буде ґрунтуватися на спільних цінностях, не буде проектів, які несуть користь тільки для однієї країни і підриває енергетичну безпеку інших", - заявив президент Польщі, зазначивши, що мова йде про "Північному потоці-2".

Нагадаємо, прем'єр Польщі Матеуш Моравецький розраховує на те, що Сполучені Штати Америки введуть санкції щодо проекту "Північний потік-2".

У свою чергу, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що постачання газу в країни Європи по газопроводу "Північний потік-2" можуть початися з 1 січня 2020 року.

Також повідомлялося, що в російсько-німецькому консорціум Nord Stream 2 AG заявили про завершення прокладки 100 км труб в територіальних водах Німеччини та Фінляндії.