ua en ru

У Польщі В рамках програми НАТО DEEP стартувало навчання українських військових інструкторів

У Польщі В рамках програми НАТО DEEP стартувало навчання українських військових інструкторів Фото: прапор Польщі

Ця програма, в якій бере участь Польща, реалізується з 29 жовтня 2013 року і спрямована на підтримку держав-партнерів Північноатлантичного альянсу

В Польщі почалося навчання 30 інструкторів української армії, які несуть службу у структурах навчальних центрів Міністерства оборони України. Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на прес-службу польського Міністерства національної оборони.

Як наголошується в повідомленні, навчання, яке триватиме до 6 листопада, проводиться в Подофицерской школі сухопутних військ і в Навчальному центрі сухопутних військ в Познані.

"Під час навчань українці дізнаються основи планування та реалізації навчань, а також ведення пов'язаної із цим документації. Перебування українських курсантів фінансується структурами НАТО та Міністерством національної оборони Польщі", - зазначив представник міністра оборони, полковник Яцек Соньта.

Повідомляється, участь Польщі в навчанні українських інструкторів проходить в рамках програми НАТО DEEP (Defence Education Enhancement Program) - для України. Ця програма, в якій бере участь Польща, реалізується з 29 жовтня 2013 року і спрямована на підтримку держав-партнерів Північноатлантичного альянсу.

"В програмі по Україні Польща виконує роль центрального держави. Серед 13 існуючих програм DEEP, програма, присвячена Україні, є наймасштабнішою" - додав Соньта.

Крім Польщі, у підготовці українців беруть участь представники військових структур Словаччини, Чехії, Німеччини, США, Великобританії, Франції та Канади. Мета програми - пристосування військової підготовки України до стандартів НАТО.

Програма НАТО співпраці з українськими військовими навчальними закладами триває вже більше року. Польські інструктори приїжджають в Україну, а в польських військових вузах навчання і підготовку проходять українські офіцери.

Нагадаємо, НАТО створить центр контррозвідки в Польщі.

Як повідомлялося раніше, Польща підтримала обмеження права вето в Радбезі ООН.