ua en ru

У Польщі відправлені у відставку 17 віце-прем'єр-міністрів

У Польщі відправлені у відставку 17 віце-прем'єр-міністрів Фото: Матеуш Якуб Моравецький, прем'єр-міністр Польщі (flickr.com/Kancelaria Premiera)

Прем'єр-міністр Польщі Моравецький вводить нову модель управління

У Польщі, в рамках реформ в уряді, були звільнені сімнадцять віце-прем'єр-міністрів. Про це повідомив на прес-конференції прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, передає Польське Радіо.

Зокрема, повідомляється, що в Польщі тривають внутрішні реформи, щоб зробити уряд країни менш політичним. На прес-конференції прем'єр-міністр подякував віце-міністрів за роботу на благо Республіки Польща, їх професіоналізм та відданість справі. Він додав, що зміни повинні покращувати роботу кабінету міністрів і не мають політичного характеру.

Прем'єр Моравецький зазначив, що основою для зміни числа віце-міністрів був, серед іншого, аналіз кількості працівників на одну заступника міністра. Прем'єр уточнив, що найближчим часом будуть представлені чергові зміни.

Прес-секретар уряду Йоанна Копчинська сказала, що зміни в уряді - це тільки початок. Вона зазначила, що прем'єр-міністр вводить в країні нову модель управління. Представниця уряду заявила, що подальші кадрові зміни будуть стосуватися міністерських політичних кабінетів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що як заявив польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький на зустрічі з головою Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером в Брюсселі, велика кількість критики з боку Європейського Союзу щодо реформи правосуддя у Польщі може призвести до негативних наслідків.