ua en ru

У Польщі 5% українців є вихідцями з Донбасу, - Моравєцький

У Польщі 5% українців є вихідцями з Донбасу, - Моравєцький

У Польщі нині живе приблизно 1,5 млн українців

Серед українців, котрі нині проживають у Польщі, 5% є вихідцями з Донбасу, де нині триває війна. Про це сказав прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький, передає "Польське радіо".

Він повідомив, що міграція була однією з тем зустрічі з головою Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером, котра відбулася у вівторок, 9 січня. Також він порушив питання великої міграції з України до Польщі. Так, у Польщі нині живе приблизно 1,5 млн українців, з яких 5% є вихідцями з теренів Донбасу, де триває війна.

"Польща хоче допомагати у місцях походження міграції, там, звідки прибувають біженці. Хочемо допомагати їм, бути солідарними", - зазначив Моравєцький.

За його словами, допомогу Польща почала надавати декілька місяців тому у Лівії, що вже дало вагомі результати. Так, другому півріччі 2017 року потік біженців з Лівії до Італії зменшився на 70%.

Нагадаємо, нещодавно перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко сказала, що вважає заяви польських високопосадовців про сотні тисяч українських біженців необгрунтованими.