ua en ru

Польща не відновила місцевого прикордонного руху з Росією

Польща не відновила місцевого прикордонного руху з Росією Фото: Маріуш Блащак пояснив продовження обмежень на кордоні
Автор: РБК-Украина

Головним приводом подальшого блокування безвізового руху з РФ є питання безпеки

У Польщі питання безпеки є головним приводом подальшого блокування безвізового руху з Калінінградською областю РФ. Про це повідомив міністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Маріуш Блащак, передає Польське радіо.

За його словами, постанова не відновлювати такого руху зумовлена останніми діями російської сторони.

"Відносно недавно Росія Путіна напала на Україну, анексувала Крим, надалі триває війна на Донбасі - такою є позиція Росії. Отже, тут йдеться про вимоги безпеки. Коли у нас є вибір між безпекою та економічною користю, то обираємо безпеку", - заявив Блащак.


Він зауважив, що, незважаючи на призупинення місцевого прикордонного руху, особи, в яких є візи, надалі можуть перетинати кордон Калінінградської області.

Водночас Блащак вважає можливою зміну такої ситуації.

"Тоді, коли зникнуть ці причини, пов’язані з безпекою польської держави - тоді ми можемо повернутися до малого прикордонного руху", - пообіцяв міністр.

Нагадаємо, 4 липня, з огляду на проведення в Польщі саміту НАТО (8 і 9 липня) та Світових днів молоді (26-31 липня), було призупинено місцевий прикордонний рух із сусідніми державами - Україною та Росією. Від 3 серпня малий прикордонний рух із Україною відновлено.