ua en ru

Польща розраховує, що США введуть санкції проти "Північного потоку-2"

Польща розраховує, що США введуть санкції проти "Північного потоку-2" Фото: п прем'єр Польщі Матеуш Моравецький (flickr.com/Kancelaria Premiera)

За словами Моравецького, до кінця 2018 року в цій справі все стане зрозуміло

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький розраховує на те, що Сполучені Штати Америки запровадять санкції щодо проекту "Північний потік-2". Про це передає РБК-Україна з посиланням на RMF24.

Він зазначив, що "постійно розраховує, що "Північний потік 2" будуть накладені санкції США".

"Я веду розмови на цю тему. Розмови тривають, і польська сторона переконує, що варто піти на цей крок. Думаю, що до кінця року в цій справі все стане зрозуміло", - заявив він.

Нагадаємо, за словами головного виконавчого директора групи "Нафтогаз" Юрія Вітренко, Україна розраховує на підтримку Сполучених Штатів Америки і Європи щодо зупинки будівництва газопроводу "Північний потік-2".

У свою чергу, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляв, що постачання газу в країни Європи по газопроводу "Північний потік-2" можуть початися з 1 січня 2020 року.

Раніше Мінфін повідомляв, що реалізація російським "Газпромом" проекту газопроводу "Північний потік-2" входить у число основних фіскальних ризиків для України. Україна втратить до 3% ВВП.