ua en ru

Польща розраховує на конкретні кроки України в історичних питаннях, - Ващиковський

Польща розраховує на конкретні кроки України в історичних питаннях, - Ващиковський Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

Глава МЗС Польщі прокоментував заяву України про відсутність антипольських настроїв

Польща розраховує на конкретні й змістовні кроки України в історичних питаннях. Про це в ході візиту до Львова заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передає "Польське радіо".

Зокрема, Ващиковський прокоментував нещодавню заяву МЗС України про відсутність в країні антипольських настроїв.

"Заява МЗС України про те, що серед українців немає антипольських настроїв, дуже нас тішить, але в історичних питаннях ми чекаємо на конкретні змістовні кроки", - заявив він.

У той же час він додав, що польська сторона помічає різного роду інциденти та окремих осіб, які "ведуть себе не дуже дружелюбно". Ващиковський також підкреслив, що Польща відкрита для того, "щоб з'ясовувати питання історії".

"Польща вже дуже давно запропонувала різні канали співпраці, з форуму польсько-української співпраці, пропозиції президента Анджея Дуди створити процес примирення на прикладі хоча б процесу Яд Вашем, який був реалізований в Ізраїлі. Чекаємо тільки на відповідь, на бажання співпраці української сторони", - зазначив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше український МЗС розповсюдив заяву про те, що в країні немає антипольських настроїв. Це стало відповіддю на висловлювання Ващиковського про заборону в'їзду до Польщі українцям з антипольськими поглядами.