ua en ru

В Україні немає антипольских настроїв, - МЗС

В Україні немає антипольских настроїв, - МЗС Фото: МЗС України (РБК-Україна)

У МЗС України відповіли міністру закордонних справ Польщі

Міністерство закордонних справ (МЗС) України опублікувало відповідь главі МЗС Польщі Вітольду Ващиковському, який заявив про антипольські настрої серед українців.

"Хотіли б наголосити, що в Україні немає антипольських настроїв, більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, попри розбіжності в оцінках складного історичного минулого. В українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи. Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі", - заявили в МЗС України.

У відомстві нагадали, що Україна й Польща досягли розуміння, дійшовши висновку, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом "прощаємо і просимо пробачення".

"Переконані, що ми маємо йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав’язування своєї точки зору. Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити у практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, проте відповідь все ще очікуємо", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, Ващиковський заявив, що Польща запускає процедури, які не дозволять українцям з антипольськими поглядами в'їжджати на територію країни.