ua en ru

Польща працює над посиленням санкцій за агресію РФ проти України

Польща працює над посиленням санкцій за агресію РФ проти України Фото: Польща працює над посиленням санкцій проти Росії (колаж РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Уряд Польщі здійснює активні заходи щодо посилення режиму санкцій проти Російської Федерації за агресивні дії проти України. Влада висловили стурбованість значною концентрацією військ біля кордонів з Україною.

Про це РАР повідомляє видання з посиланням на Міністерство закордонних справ Польщі.

"Польща постійно працює над посиленням режиму санкції ЄС проти Росії через її агресивної політики в Україні", - йдеться в повідомленні.

У МЗС заявили, що напруга в зоні конфлікту систематично зростає з початку року.

"З середини березня випадків порушення умов перемир'я є втричі більше, ніж у січні та лютому, що підтверджують звіти СММ ОБСЄ. Все частіше зустрічаються випадки дуже інтенсивних, провокаційних обстрілів з боку нелегальних збройних формувань, які підтримує Росія. Це призводить до серйозних інцидентів, у результаті яких гинуть українські солдати", - йдеться в повідомленні.

При цьому у польському МЗС заявили, що своє майбутнє головування в ОБСЄ будуть використовувати для деескалації війни на Донбасі.

"Наше занепокоєння, так само як і союзників, викликає зосередження російських військ поблизу українських кордонів, у тому числі в окупованому Криму і на Чорному морі", - йдеться в повідомленні.