ua en ru

Польща підтримує введення миротворців ООН на Донбас

Польща підтримує введення миротворців ООН на Донбас Фото: Анджей Дуда (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Мандат миротворчої операції повинен охоплювати весь Донбас, заявив Дуда

Польща підтримує ідею введення миротворців Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбас. Про це заявив президент країни Анджей Дуда на засіданні Ради безпеки ООН, передає видання Defence24.

Дуда заявив, що незаконна анексія і окупація Росією українського Криму і сепаратисти на Донбасі, яких підтримують, за його словами, "треті країни", є великим викликом не тільки для України, але і для стабільності всієї Європи.

"Польща підтримує ідею направлення Організацією Об'єднаних Націй операції підтримання миру на сході України. Мандат такої операції повинен охоплювати весь конфліктний регіон, включаючи весь російсько-український кордон, який визнаний всім міжнародним співтовариством", - заявив президент Польщі.

Також він нагадав про кримськотатарську спільноту і активістів в окупованому Криму, яким загрожує небезпека з боку Росії.

Нагадаємо, що президент Польщі вже не перший раз говорить про введення миротворців на Донбас. Так, Дуда за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенко заявив, що Польша підтримує введення миротворців ООН на Донбас.