ua en ru

Польща стурбована повідомленнями про кібершпигунство Китаю

Польща стурбована повідомленнями про кібершпигунство Китаю Іллюстративне фото (pixabay.com)

Польща вважає кібершпигунство порушенням міжнародного права

Польща стурбована заявою ЄС щодо випадків комерційного кібершпигунства, ймовірно пов'язаних з Китаєм. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter Міністерства закордонних справ Польщі.

"Польща стурбована випадками комерційного кібершпигунства, зокрема тих, які наші партнери пов'язують з Китаєм, що суперечить заснованому на правилах міжнародному порядку та підриває стабільність кіберпростору", - йдеться у заяві.

Польща стурбована повідомленнями про кібершпигунство КитаюРаніше повідомлялося, що хакери, імовірно з Китаю, читали дипломатичну переписку, якою країни ЄС обмінювалися по захищеним каналах, більше трьох років.

Також прокуратура Нью-Йорка звинуватила двох громадян Китаю в 45 кібератаках, проведених протягом останніх десяти років.

Кібератаки були здійснені за участю співробітників китайських служб держбезпеки. Американський прокурор заявив, що хакери Чжу Хуа і Джан Шилуном були членами угруповання, відомої як Advanced Persistent Threat 10, Red Panda, Stone Panda і CVNX. Обвинувачені працювали в компанії Huayhing Haitei Science and Technology Development Co в місті Тяньцзінь.