ua en ru

Польща має намір спростити процедуру розміщення військ НАТО в екстрених ситуаціях

Польща має намір спростити процедуру розміщення військ НАТО в екстрених ситуаціях Фото: Польща має намір спростити процедуру розміщення військ НАТО в екстрених ситуаціях

Строк прийняття рішення про введення військ НАТО пропонується скоротити до 3 днів

Уряд Польщі хоче спростити процедуру розміщення військ НАТО на території країни в екстрених ситуаціях. Зокрема пропонується скоротити термін для отримання відповідного дозволу до трьох днів, говориться в повідомленні видання "Радіо Польща".

Як повідомляється, відповідний законопроект про перебування іноземних військ на території країни у вівторок представлений на засіданні Ради міністрів Польщі.

Як наголошується, заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський заявив, що у разі загрози, видача дозволу на дії військ НАТО в Польщі могла б зайняти два тижні. Зміни до закону, підготовлені урядом, скорочують цей термін до трьох днів.

"У законопроекті також зазначається, що згоду на дії союзних військ на території країни буде давати президент Польщі за запитом міністра оборони, але за згодою прем'єр-міністра", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, зміни в закон є частиною реалізації в Польщі "Плану дій" НАТО. Основним принципом підрозділів НАТО негайного реагування є готовність до дії протягом 48-72 годин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північноатлантичний альянс (НАТО) планує найближчим часом почати тренувати іракських військових.