ua en ru

Польща і Литва відновлять Парламентську асамблею

Польща і Литва відновлять Парламентську асамблею Фото: Арвідас Некросиус (lrs.lt)

Останній раз зустріч цього органу відбулася 9 років тому

Литовські парламентарії прибудуть до Польщі на консультації з відновлення польсько-литовської Парламентської асамблеї. Останній раз зустріч цього органу відбулася 9 років тому, про це повідомляє "Польське радіо" з посиланням на BNS.

Віце-голова литовського Сейму Арвідас Некросіус повідомив, що під час зустрічі у Варшаві вдасться узгодити дату засідання асамблеї. Він сподівається, що перша зустріч може відбутися до кінця цього року в польській столиці.

Також планується обговорити питання співпраці в економічній, енергетичній, культурній сферах і проблеми національних меншин.

Останній раз зустріч цього органу відбулася 9 років тому. Польська сторона вважає, що охолодження відносин пов'язано з тим, що Литва нібито не захотіла вирішити проблеми поляків, які живуть в цій країні.

Польські власті заявляють про необхідність радикальних змін в організаціях польської меншини в Литві.

Раніше прем'єр-міністр Литви Саулюс Сквернялис повідомляв, що Литва відчуває загрозу Росії, тому розвиває співпрацю з найближчими сусідами, з Польщею.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявляв, що Польща хоче, щоб Литва була енергетично незалежною від Росії.