ua en ru

Поліція затримала учасників акції валютних позичальників біля будівлі Центробанку РФ

Поліція затримала учасників акції валютних позичальників біля будівлі Центробанку РФ Фото: валютні позичальники біля будівлі Центробанку РФ

Одну із затриманих біля Центробанку РФ валютних іпотечників забрала "швидка"

Поліція Москви затримала учасників акції валютних позичальників біля будівлі Центробанку Російської Федерації. Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Зокрема, повідомляється про затримання координатора акції.

"Всього біля Банку Росії зібралося близько ста осіб. В результаті поліція затримала чотирьох осіб. Після цього акція завершилася", - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, РБК повідомляє про 300 учасників акції. Повідомляється, що позичальники скандували: "Ганьба ЦБ".

Наголошується, що валютні позичальники вимагали зустрічі з представниками ЦБ, але до них ніхто не вийшов. До будівлі ЦБ під'їхали автозаки, але спочатку поліція не перешкоджала перекриттю вулиці Неглинної.

Крім того, "Російська служба новин" повідомляє, що одну із затриманих біля Центробанку РФ валютних іпотечників відвезла швидка. Жінці стало погано, коли співробітники ОМОН заштовхували її в автозак.

"Решта семеро затриманих учасників акції як і раніше знаходяться в спецтранспорті. Всі затримані брали участь в акції біля будівлі регулятора на Неглинній вулиці. Так як ніхто з співробітників фінустанови не вийшов до них, протестувальники перекрили проїжджу частину", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє видання "Дождь", акції валютних позичальників у РФ проходять практично щодня. Вони проводяться біля відділень і офісів різних банків. Позичальники вимагають перерахувати кредити за курсом ЦБ Росії на 1 жовтня 2014 року - 39,39 рублів за долар і 49,98 рублів за євро.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ може відмовитися від програми кредитування інших держав через проблеми з бюджетом.