ua en ru

Поліція затримала у Чорнобильській зоні сталкерів з Білорусі

Поліція затримала у Чорнобильській зоні сталкерів з Білорусі Фото: поліція (РБК-Україна)

Двоє екстремальних туристів потрапили в Зону відчуження пішки

Поліція спільно з прикордонниками затримала у Чорнобильській зоні двох екстремальних туристів з Білорусі. Про це передає пресс-служба Головного управління Нацполиции в Київській області.

"Під час проведення загальнодержавних профілактичних заходів під умовною назвою "Мігрант" працівники поліції зони ЧАЕС спільно з прикордонниками виявили сталкерів на території відселеного села Весняне", - повідомляє поліція.

Правоохоронці встановили, що двоє громадян Республіки Білорусь, 25 та 30-річний жителі Мінської області, прибули в Україну через пункт пропуску Виступовичі два дні тому. Пішки вони проникли в Зону відчуження для екстремального туризму.

щодо сталкерів складені адміністративні протоколи за ст. 46-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Іноземцям загрожує покарання у вигляді штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

altФото: затримані сталкери

Матеріали направлені в Іванівський районний суд Київської області для прийняття рішення.

Нагадаємо, раніше прикордонники затримали в Зоні відчуження двох мешканців міста Києва, які намагалися проникнути в Зону з метою екстремального туризму.