ua en ru

Поліція посилить патрулювання біля церков напередодні свят, - Фацевич

Поліція посилить патрулювання біля церков напередодні свят, - Фацевич Фото: Олександр Фацевич (npu.gov.ua)

Правоохоронці мають запобігти сутичкам на релегійному грунті

Напередодні свят у ці вихідні поліція наблизить наряди патрульних до релігійних споруд. Про це повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич, передає РБК-Україна із посиланням на прес-службу Нацполіції.

За словами Фецевича, такі заходи пов’язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку і безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні Дня захисника України або у релігійних відправах з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці.

"Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наради груп реагування патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без виключення, без приналежності до конфесій", - підкреслив Фацевич.

Нагадаємо, у п'ятницю, 12 жовтня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков провів зустріч з представниками православних церков. Сторони домовилися про співробітництво та координацію дій щодо недопущення проявів релігійної ворожнечі у процесі врегулювання міжцерковних відносин.

Раніше в інтерв'ю РБК-Україна керуючий справами УПЦ Московського патріархату митрополит Бориспільський, Броварський Антоній заявив, що в Україні деякі націоналістичні групи готують на 14 жовтня провокації в Києво-Печерській та Почаївській лаврах.