ua en ru

Поліція викрила злочинну групу, що розікрала 10 млн гривень підприємств

Поліція викрила злочинну групу, що розікрала 10 млн гривень підприємств Фото: поліцейський із автоматом (mvs.gov.ua)

Група вчиняла низку тяжких злочинів на території декількох регіонів України

Поліція викрила злочинну групу, що здійснила розкрадання коштів українських підприємств на загальну суму 10 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Зазначено, що в період із березня 2013 по лютий 2016 років члени злочинної групи вчиняли низку тяжких та особливо тяжких злочинів на території декількох регіонів України.

"Слідчі Головного слідчого управління спільно з працівниками Головного управління Національної поліції у Запорізькій області припинили діяльність злочинної організації. Її учасники розробили та організували схему розкрадання коштів у двох українських підприємств. Загалом, у результаті їхньої злочинної діяльності двом українським підприємствам завдано збитків на 10 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

У відомстві уточнили, що схема полягала в штучному завищенні маси поставленого металобрухту шляхом несанкціонованого втручання в роботу пристроїв, що вимірюють масу поставленого металобрухту.

"Із метою сприяння такого роду злочинній діяльності та її реалізації, учасники групи вчиняли насильницькі злочини відносно працівників вищезгаданих підприємств. Крім того, встановлено, що вони застосовували фізичну силу і до працівників правоохоронних органів, які намагалися припинити їхню злочинну діяльність", - доповіли в поліції.

Нині, за даними відомства, п'ятьох учасників злочинної групи затримано, їм оголошено про підозру. При цьому трьом із них обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, ще двом - домашній арешт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві суд повернув у комунальну власність майно вартістю 23 млн гривень.