ua en ru

Поліція отримала право терміново втручатися у ситуації з домашнім насильством

Поліція отримала право терміново втручатися у ситуації з домашнім насильством Ілюстративне фото (pixabay.com)

Відтепер поліція зможе моментально забороняти кривднику наближатися до постраждалого

В Україні 11 вересня набрав чинності наказ Міністерства внутрішніх справ (МВС) України щодо термінових заборонних приписів у ситуаціях домашнього насильства. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Зазначається, що відтепер правоохоронці зможуть відразу подбати про безпеку жертви, виписавши кривднику терміновий припис.

"Такий припис накладатиме на правопорушника зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи; міститиме заборону на вхід та перебування в цьому місці; а також заборонятиме кривднику в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою", - зазначили в МВС.

Таким чином це дозволить негайно усунути загрози життю чи здоров’ю постраждалого, повністю убезпечивши жертву від агресора.

Поліція отримала право терміново втручатися у ситуації з домашнім насильством

Нагадаємо, терміновий заборонний припис для протидії домашньому насильству затвердили в Україні 27 серпня 2018 року. Раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабінет міністрів 22 серпня прийняв постанову "Про затвердження Типового положення про мобільну бригаду соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства та насильства за ознакою статі"

Додамо, що в Україні з'являться притулки для потерпілих від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Притулки будуть створені для надання постраждалим від домашнього насильства місця безпечного тимчасового перебування та комплексної допомоги.