ua en ru

Поліція оголосила підозру чоловікові за напад на журналістів "Схем"

Поліція оголосила підозру чоловікові за напад на журналістів "Схем" Фото: поліція (instagram.com/patrolpolice_ua)

Підозрюваному загрожує покарання від штрафу до трьох років обмеження волі

Національна поліція міста Києва оголосила підозру чоловікові за напад на журналістів "Схем" в аеропорту "Київ". Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Співробітники Солом'янського управління поліції в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого 8 листопада 2017 року по ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України, встановили кількох осіб, причетних до скоєння даного правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Згідно інформації прес-служби, одному з чоловіків оголосили про підозру у вчиненні правопорушення. Згідно санкції статті, чоловікові загрожує покарання - від штрафу до трьох років обмеження волі.

Зазначимо, інцидент стався 7 листопада 2017 на території київського аеропорту. Журналісти проводили відеозйомку, під час якої невідомі особи перешкоджали їх законній професійній діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на знімальну групу програми розслідувань "Схеми" спільного проекту "Радіо Свобода" і "UA:Перший" біля терміналу аеропорту "Київ" вчинили напад люди в масках і балаклавах, які "охороняли прильоти і вильоти Віктора Медведчука".

"Біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках-балаклавах і перешкоджали нашій законній журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук", - заявив журналіст Михайло Ткач.