ua en ru

Поліція і Нацгвардія переходять на посилений режим роботи 14-16 жовтня

Поліція і Нацгвардія переходять на посилений режим роботи 14-16 жовтня Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

В Україні порядок під час заходів 14-16 жовтня забезпечать 13 тисяч правоохоронців

В Україні співробітники Національної поліції і Національної гвардії в період з 14 по 16 жовтня будуть забезпечувати охорону публічної безпеки та порядку під час масових заходів у посиленому режимі. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає прес-служба поліції.

Повідомляється, що охорону забезпечуватимуть приблизно 13 тис. військовослужбовців Національної гвардії і співробітників поліції.

За словами Ярового, з нагоди загальнодержавних та релігійних свят в Україні планується проведення ряду масових заходів, кожен день по всім регіонам країни будуть проходити близько 200-300 заходів за участю великої кількості громадян.

"Кількість працівників буде залежати від того, як буде складатися ситуація. У нас достатньо сил для того, щоб забезпечити безпеку громадян", - заявив Яровий.

Заступник міністра також зазначив, що кількість залучених на службу правоохоронців буде залежати від кількості отриманих заявок на проведення масових заходів.

Яровий додав, що завтра, 14 жовтня, правопорядок у Києві будуть забезпечувати близько 5 тис. поліцейських.

Крім того, повідомляється, що в Національній поліції та Нацгвардії створені ситуаційні центри, які у цілодобовому режимі будуть відслідковувати ситуацію в областях України.

Нагадаємо, раніше начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що українська сторона зацікавлена в залученні фахівців з США до посилення безпеки арсеналів, баз і складів боєприпасів.