ua en ru

Поліція почала розслідувати ймовірне самогубство лейтенанта ЗСУ у Броварах

Поліція почала розслідувати ймовірне самогубство лейтенанта ЗСУ у Броварах Ілюстративне фото (shaw.af.mil)

Судово-медичний експерт попередньо встановив, що смерть військового настала унаслідок механічної асфіксії

Поліція розпочала розслідування ймовірного самогубства лейтенанта Збройних сил України у Бровах. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформацію Військової прокуратури Центрального регіону.

Вказано, що тіло лейтенанта було виявлено повішаним.

"06.10.2018 о 21:40 на території військового містечка у м. Бровари Київської області в боксі автомобільного парку, який не використовується, було виявлено повішаним тіло лейтенанта ЗСУ 1996 р.н", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до наказу командира військової частини, загиблий з 6 на 7 жовтня був призначений у добовий наряд помічником чергового військової частини. Однак 6 жовтня о 08:00 військовий не з’явився на розвід добового наряду, у зв’язку з чим командування військової частини організувало розшукові заходи.

На місце події невідкладно виїхала група військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону України на чолі із заступником прокурора гарнізону. На місці події крім працівників військової прокуратури Дарницького гарнізону працювала слідчо-оперативна група Деснянського управління поліції ГУ Нацполіції у місті Києві та група оперативного реагування Центрального управління Військової служби правопорядку.

"Під час огляду тіла військовослужбовця судово-медичним експертом попередньо встановлено, що смерть настала внаслідок механічної асфіксії. Передсмертної записки не виявлено. Тіло загиблого доставлено до бюро судово-медичної експертизи м. Київ", - зазначили у прокуратурі.

Так, за фактом загибелі офіцера розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство".

Нагадаємо, у кінці серпня Військова прокуратура Центрального регіону України оприлюднила результати розслідування щодо загибелі солдата строкової служби в навчальному центрі "Десна". У прокуратурі наголосили що, ймовірно, солдат здійснив самогубство.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 7 серпня під час несення вартової служби на об'єднаних складах озброєння військової частини було виявлено тіло застреленого солдата строкової військової служби. Хлопцеві був 21 рік.