ua en ru

Поліція Італії підозрює компанію Gucci в ухиленні від сплати податків на 1,3 млрд євро

Поліція Італії підозрює компанію Gucci в ухиленні від сплати податків на 1,3 млрд євро Фото: Gucci (flickr.comPietro Savorelli)

В Італії поліція провела обшуки в офісах будинку моди Gucci

В Італії в Мілані та Флоренції поліція провела обшуки в офісах будинку моди Gucci. Компанію підозрюють в ухиленні від сплати податків на 1,3 млрд євро, передає La Stampa.

За даними видання, що входить у французьку холдингову компанію Kering SA Gucci протягом декількох років відбивала свої продажі в Італії у звітності швейцарського підрозділу, із-за чого італійський бюджет недоотримав податків на 1,3 млрд євро.

Так, Gucci підтвердили факт обшуків і пообіцяли надати повне сприяння влади і заявили, що впевнені в прозорості та легальності всіх фінансових операцій компанії.

Нагадаємо, ще в травні в Україні обмежили ввезення низки товарів, придбаних в іноземних інтернет-магазинах в тому числі і Gucci.

Повідомляється, що українська митниця перестала пропускати посилки з товарами, купленими в зарубіжних інтернет-магазинах. Це відбувається на підставі переліку об'єктів інтелектуального права, включеного до митного реєстру. Відзначають, що у зв'язку з обмеженнями в українських магазинах можуть піднятися ціни, також може підвищитися ризик не отримати замовлення з-за кордону.