ua en ru

Поліція в Ічні отримала понад 70 звернень від громадян щодо пошкодження будівель

Поліція в Ічні отримала понад 70 звернень від громадян щодо пошкодження будівель Фото: наслідки вибухів в с.Августівка (www.npu.gov.ua)

У поліції прогнозують збільшення кількості таких звернень

У Чернігівській області у ході ліквідації наслід вибухів боєприпасів в Ічні поліція отримала від місцевих жителів понад 70 звернень, з яких більшість стосується пошкоджень будівель. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на департамент комунікації Нацполіції.

Зокрема, як повідомив т.в.о. голови Нацполіції України В’ячеслав Аброськін, станом на 15.30 в середу, 10 жовтня, у поліції зареєстрували понад 70 звернень від місцевих мешканців.

"В основному звернення стосуються пошкоджених будівель. Інформації про постраждалих до поліції не надходило", - зазначили в поліції.

Найбільше від вибухів на арсеналі постраждало село Августівка, де є багато пошкоджених та знищених будинків. Загалом це дачні домоволодіння. Аброськін підтвердил, що населення звідти вчасно евакуювали, що дозволило уникнути жертв.

Також зафіксовано пошкодження у селі Дзюбівка в Ічнянському районі. Правоохоронці охороняють домоволодіння від мародерства. Повідомлення про випадки мародерства до поліції надходили, але не підтвердились.

Фото: наслідки вибухів на 6 арсеналі (www.npu.gov.ua)

Нагадаємо, вибухотехнічна служба спільно з військовими приступила до розмінування населених пунктів Августівка і Дружба, розташованих впритул до військовим складів в Чернігівській області. На території військової частини А1479 тривають поодинокі вибухи з частотою десять на годину. Під'їзди до складів заблоковані блокпостами поліцейського спецназу КОРД і полку поліції особливого призначення.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, на момент вибухів на військовому арсеналі в Чернігівській області перебувало 69,5 тис. т боєприпасів. Полторак вважає, що вчорашні вибухи на військовому арсеналі в Чернігівській області були атакою на сховище.

Додамо, сьогодні Кабмін виділив 100 млн гривень на подолання наслідків вибухів у Чернігівській області.