ua en ru

Поліція Єгипту заарештувала одного з керівників радикальної організації, причетної до вибухів на газопроводі

Поліція Єгипту заарештувала одного з ватажків радикальної ісламістської організації, причетної до вибухів на газопроводі, по якому "блакитне паливо" надходить до Ізраїлю і Йорданії. Як повідомили представники єгипетської сторони, в останній раз газопровід був атакований бойовиками 10 листопада 2011 р. Це сталося вже в сьомий раз за поточний рік, передає Associated Press з посиланням на місцеві ЗМІ.
Правоохоронні органи Єгипту ідентифікували затриманого як Мухаммеда ат-Тихі. На думку єгипетських спецслужб, він є представником екстремісткою угруповання "Ат-Такфір ва-ль-хиджра" ("звинувачення в невірі і догляд"). Втім, що проводили операцію з затримання М.аль-Тихі поліцейські відмовилися уточнити, чи був він причетний до теракту 10 листопада, вони повідомили лише, що бойовик був схоплений в м. Ель-Аріш на півночі Синайського півострова.
Жителі міста повідомили, що аль-Тихі входив в "одну впливову релігійну організацію", однак, за їхніми словами, він не міг рухатися через травми, отриманих в результаті автомобільної аварії.
10 листопада на газопроводі, що з'єднує Єгипет, Ізраїль і Йорданію, прогримів вибух, в результаті якого подача "блакитного палива" була тимчасово припинена. Вибух стався в районі населеного пункту Мазар в 60 км на захід від Ель-Аріша.