ua en ru

Поліція депортувала до Стамбулу "злодія у законі"

Поліція депортувала до Стамбулу "злодія у законі" Фото: поліція

Чоловік уже був кілька разів засуджений, у тому числі за вчинення умисного вбивства

Поліція Києва затримала та депортувала до Стамбулу (Туреччина) "злодія у законі". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

"46-річний уроженець Грузії прибув в Україну в лютому цього року і планував створити злочинне угрупування, члени якого б "спеціалізувалися" на угонах елітних авто та крадіжках із квартир заможних громадян", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, уродженця Грузії, Валіко Мжавія, був затриманий у Києві. Чоловік уже був кілька разів засуджений, у тому числі за вчинення умисного вбивства, за що майже 15 років провів у місцях позбавлення волі.

Упродовж останніх двох місяців він проживав у київських орендованих квартирах та постійно підтримував зв'язок і зустрічався з представниками злочинного середовища.

"За оперативною інформацією, Валіко Мжавія мав намір створити злочинну групу, фігуранти якої мали приїхати в Україну із іншої держави. Члени банди планували викрадати елітні іномарки та займатися крадіжками із квартир. Крім того, він хотів структуризувати «роботу» інших злочинних угрупувань таким чином, аби мати прибуток від їх діяльності", - розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

altaltalt

Фото: у Києві затримали "злодія у законі"

Крім того, повідомляється, що зловмисник підтримував та заохочував збереження і розвиток злочинних традицій, аби залучити до злочинної діяльності якомога більше молоді.

Сьогодні його видворили до Стамбулу та заборонили в'їзд на територію України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція депортувала з України двох "кримінальних авторитетів".