ua en ru

Політсили Дніпропетровська підписали Меморандум про демократичні і чесні вибори до місцевих рад

Політичні сили Дніпропетровська підписали Меморандум про демократичні і чесні вибори до місцевих рад, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Меморандум підписали ВО "Батьківщина", "Сильна Україна", Соціалістична партія України, КПУ, партія "Наша Україна", Партія регіонів, "Фронт змін", "Громада", Народна партія і "Україна майбутнього".
За словами керівника облорганізації "Наша Україна" Віктора Гноєвого, на підписання Меморандуму не були запрошені представники партії "Собор". "Вона налічує 15 осіб, але у виборчих комісіях від партії 718 осіб. Від партії "Народна влада" до комісій увійшло 646 осіб, від партії "Нова демократія" - 700. Багато увійшло і від "Союзу лівих сил", але керівник цієї партії йде за списками ПР", - відзначив В.Гноєвий.
Як заявила сьогодні керівник Днепрпоетрвоской облорганізації ВО "Батьківщина" Антоніна Ульяхіна, у Дніпропетровській області всіма територіальними та виборчими комісіями керують представники ПР. "З 121 виборчої комісії члени "Батьківщини" взагалі не представлені", - стверджує А.Ульяхіна.
А з 429 дільничних виборчих комісій у Дніпропетровську лише в 33 представлені членами "Нашої України".
У свою чергу губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул запропонував передати всі наявні факти порушення закону про місцеві вибори. "Ми не маємо права втручатися, але подамо запит", - зазначив губернатор.