ua en ru

В поліції Швейцарії підтвердили смерть 20 людей в результаті авіакатастрофи в Альпах

В поліції Швейцарії підтвердили смерть 20 людей в результаті авіакатастрофи в Альпах Ілюстративне фото (wikimedia.org/Allen Drebert)

Ніхто з 17 пасажирів та трьох членів екіпажу не вижив

Поліція Швейцарії підтвердила загибель 20 людей внаслідок падіння літака Junkers Ju-52, яке сталося вчора, 4 серпня, у швейцарських Альпах. Про це передає видання Blick з посиланням на представників поліції.

Повідомляється, що ніхто з 17 пасажирів та трьох членів екіпажу не вижив. Також зазначається, що серед загиблих - 11 чоловіків та 9 жінок.

Більшість пасажирів - вихідці з чотирьох швейцарських кантонів. Також на борту була сім'я з Австрії.

За даними поліції, літак вдарився об землю на великій швидкості. Ознак зовнішнього втручання, зіткнення чи пошкоджень перед аварією немає. Додамо, що авіасудно, яке розбилось у катастрофі, є ретро-літаком часів Другої Світової війни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у швейцарських Альпах, з західного боку гори Ліц Зегнас в кантоні Граубюнден, вчора, 4 серпня, сталася авіакатастрофа невеликого літака.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, в результаті аварії могли загинути до 20 осіб. Разом з тим, поліція даних про загиблих не оприлюднила.

Було відомо, що літак летів з Локарно на півдні Швейцарії, в базу компанії в Дюбендорфі в Цюріху.

Уламки літака були знайдені на висоті 2 тис. 450 метрів над рівнем моря.

Як писало РБК-Україна, авіакатастрофа сталася через кілька годин після того як у кантоні Нідвальден, Швейцарія розбився невеликий літак. В результаті катастрофи загинула сім'я з чотирьох осіб, серед яких були діти.