ua en ru

Викиди "Кримського титану": на адмінмежі з півостровом працюють 3 лікарські бригади

Викиди "Кримського титану": на адмінмежі з півостровом працюють 3 лікарські бригади Ілюстративне фото (із відкритих джерел)

5 лікарів з Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні надають допомогу місцевим жителям 

У зв'язку з хімічними викодами заводу "Кримський титан" поблизу адмінмежі з анексованим Російською Федерацією (РФ) Кримом працюють 3 лікарські бригади. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) у Twitter.

Повідомляється, що 11 вересня поблизу адмінмежі працює 3 лікарські бригади: 5 лікарів з Херсонської дитячої обласної клінічної лікарні.

"Пульмонолог, 2 педіатри, 2 сімейних лікаря-терапевта", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що медики працюють у трьох селах: Привілля, Максима Горького та Бабенківка Перша.

Викиди "Кримського титану": на адмінмежі з півостровом працюють 3 лікарські бригадиНагадаємо, раніше повідомлялося, що для мінімізації негативних наслідків екологічної ситуації за хімічні викиди на заводі "Кримський титан", який знаходиться на території окупованого Росією Криму, в сусідній Херсонській області обробили 220 км доріг.

Також РБК-Україна писало, що для запобігання хімічних отруєнь в Херсонській області триває обстеження дітей, які могли потрапити в зону впливу викидів заводу "Кримський титан". У Новоолександрівці лікарі оглянули 215 дітей, з них в дитсадку - 56 і ще близько 50 дорослих. Проявів токсичних уражень не виявлено.