ua en ru

Викиди "Кримського титану": стали відомі результати обстеження дітей у Херсонській області

Викиди "Кримського титану": стали відомі результати обстеження дітей у Херсонській області Ілюстативне фото (twitter.comKrimRt)

У дітей виявлено сезонні захворювання, що не пов'язані з хімічними викидами

Для попердження хімічних отруєнь у Херсонській області триває обстеження дітей, котрі могли потрапити у зону впливу викидів заводу "Кримський титан". Про це йдеться у повідомленні прес-слжбі Міністерства з питань тимчосово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

На сьогодні, 10 вересня, станом на 13:00 лікарі у Новоолександрівці оглянули 215 дітей, з них у дитсадку - 56 та ще близько 50 дорослих.

"Проявів токсичних уражень не виявлено. Діти мають лише сезонні хвороби, такі як отити і нежить", - повідомили у прес-службі.

Також додали, що ще планується обстежити 156 дітей у Новоолексіївській школі.

Викиди "Кримського титану": стали відомі результати обстеження дітей у Херсонській області

Нагадаємо, у понеділок, 10 вересня, в окупованому кримському місті Армянськ, поряд з яким розташований завод "Кримський титан", шкідливих речовин у повітрі не виявлено. Про це повідомив представник президента України у Криму Борис.

Зазначимо, що у Міністерстві охорони здоров'я розробили буклет з порадами для мешканців населених пунктів у зоні впливу викидів заводу "Кримський Титан".