ua en ru

Поліцейські затримали шахраїв, які зняли понад 10 млн гривень з банківських карток українців

Поліцейські затримали шахраїв, які зняли понад 10 млн гривень з банківських карток українців Фото: поліція

Жертвами шахраїв в 2015-2017 роках стали сотні жителів різних областей

Правоохоронці затримали учасників організованої злочинної групи, які зняли понад 10 млн гривень з банківських карток жителів України. Про це повідомляє прес-служба МВС.

"Жертвами шахраїв протягом 2015-2017 років стали сотні жителів з різних областей України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зловмисники надсилали людям смс-повідомлення від імені банків про те, що їхня карта заблокована. Дізнавшись потрібні реквізити, шахраї переводили гроші постраждалих на безліч інших рахунків і знімали готівку.

За попередніми підрахунками, таким способом шахраї привласнили понад 10 млн гривень. Затримати злочинців вдалося завдяки спецоперації працівників карного розшуку Головного управління Нацполіції в Херсонській області.

Поліцейські встановили, що до складу групи входило 6 осіб, раніше судимих за грабежі, всім по 24 роки. Організатором є жителем Запорізької області, інші - жителі Херсона.

Так, організатор вибирав регіон, в мережі Інтернет набирав різні комбінації цифр і таким чином підбирав номери телефонів конкретної області. Цю інформацію передавав спільникам, які щодня розсилали смс-повідомлення з інформацією від імені банку про нібито блокування картки. Якщо постраждалі передзвонювали, зловмисники дізнавалися конфіденційну інформацію.

Затримували злочинців одночасно в Херсоні і в Запорізькій області. Під час обшуків було також вилучено зброю і наркотики. За даними фактами порушено кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України "Шахрайство". Злочинцям загрожує обмеження волі від 3 до 5 років або позбавлення волі від 3 до 8 років.

altaltalt

Фото: вилучене при обшуках у шахраїв

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інженер безпеки і аналітик Енді Про'Доннелл розповів, які дані не варто вказувати на своїх сторінках в соцмережах, щоб не стати жертвами шахрайства.