ua en ru

Політолог: "Податкові" поправки можуть перетворитися з проблеми в непереборну перешкоду для Кличка

"Ударівці" впевнені в брудній інтризі з боку "Батьківщини" і особисто Арсенія Яценюка щодо ініціювання "податкових" поправок, які створюють перешкоди для висунення в Президенти України Віталія Кличка. Таку думку висловив політолог, керівник Аналітичної групи їм. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

"Ця поправка - не більше, ніж контрольний постріл "Батьківщини" по кандидату-конкуренту. Насправді, що з'явилися в ЗМІ матеріали і розслідування, а також публічна реакція Удару" досить чітко продемонстрували, що проблема "цензу осілості" у Кличка, очевидно, є", - зауважив він.

За словами політолога, замовчування цієї проблеми самим "Ударом" говорить про хворобливості теми для Кличка.

"Те, що фракція "Удар" не стала звертатися до Президента з проханням про накладення вето на поправки в Податковий Кодекс - цілком природно. Конституційна норма про 10 років проживання в Україні - дуже болюча тема, з якою команда Віталія Кличка воліє боротися замовчуванням. Однак тепер заборона на висунення ризикує перетворитися з проблеми в непереборну перешкоду", - додав Кучерук.

При цьому експерт висловив переконання, що Кличко лише для вигляду демонструє солідарність з версією "Батьківщини", що "податкові" поправки ініціювала Партія Регіонів. На його думку, лідер "Удару" усвідомлює, що тут не обійшлося без Яценюка.

"Фракція "Удар" і особисто Віталій Кличко з останніх сил демонструють солідарність з версією "Батьківщини" про "руку ПР" в справі внесення поправок до Податкового Кодексу. Однак, насправді, очевидно, що "ударівці" впевнені в брудній інтризі з боку "Батьківщини" і особисто Арсенія Яценюка. Особливо, після визнання експертизою справжності підпису депутата Бриченко", - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше Президент України Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін у Податковий кодекс щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення окремих положень".

Декілька норм документа свідчать, що у разі, якщо особа має право постійного проживання на території іноземної держави, воно вважається таким, що не проживає в Україні.

Зазначені норми ініційовані депутатом фракції "Батьківщина" Ігор Бриченко.

В "Ударі" вважають, що ця норма спрямована проти її лідера Віталія Кличка, довгий час проживає в Німеччині.