ua en ru

Покупцям електромобілів у Німеччині компенсують 4 тисячі євро із травня

Покупцям електромобілів у Німеччині компенсують 4 тисячі євро із травня Фото: у планах німецького уряду - подолати поріг у 500 тисяч зареєстрованих "екологічних" авто (DW)

За допомогою цього німецький уряд планує довести парк електрокарів у країні до півмільйона штук

У Німеччині покупці електроавтомобілів у майбутньому будуть отримувати премію в розмірі чотирьох тисяч євро, а гібридних авто - 3 тис. євро. Про це сьогодні на прес-конференції у Берліні заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, коментуючи досягнуті напередодні домовленості під час зустрічі уряду з представниками автовиробників, повідомляє Deutsche Welle.

Як зазначається, витрати на стимулювання покупки автомобілів в обсязі 1,2 мільярда євро розділять навпіл між федеральним бюджетом і автоконцернами.


За словами Шойбле, виплачувати премію почнуть вже у травні - після відповідного рішення уряду. Програму стимулювання розраховано до 2019 року, проте в уряді сподіваються, що покупці "освоять" виділені кошти достроково.

"Хто прийде першим, той і отримає премію", - цитує главу Мінфіну ФРН агентство dpa. Премія буде сплачуватися тільки при покупці автомобілів, заявлена ціна яких не перевищує 60 тисяч євро, і тільки тих виробників, які беруть участь у програмі і оплатять половину премії. Найбільші німецькі виробники VW, Daimler і BMW вже заявили про підтримку такого кроку уряду і про свою участь у програмі.

Як додав міністр транспорту ФРН Александер Добріндт, виділених коштів вистачить для преміювання покупки до 400 тисяч електромобілів. Також німецький уряд виділить 300 мільйонів євро на створення 15 тисяч пунктів підзарядки електромобілів.

Торік у Німеччині налічувалось близько 25 тисяч електромобілів і 130 тисяч авто з гібридними двигунами. За словами міністра економіки Німеччини Зігмара Габріеля, з допомогою цього кроку уряд ФРН має намір подолати поріг в 500 тисяч зареєстрованих "екологічних" авто. На сьогодні загальний парк легкових автомобілів у Німеччині становить близько 45 мільйонів штук.

Нагадаємо, напередодні в Берліні розсекретили лабораторію Apple по розробці електромобілів.