ua en ru

У Берліні розсекречена лабораторія Apple по розробці електромобілів

У Берліні розсекречена лабораторія Apple по розробці електромобілів Фото: секретна лабораторія "яблучної" IT-корпорації в Німеччині (MacDigger)

У найближчі місяці "яблучна" компанія планує розширення штату підрозділу iCar

Американська IT-корпорація Apple Inc. відкрила в Берліні (Німеччина) секретну лабораторію, головна функція якої полягає в розробці електромобіля iCar. Про це пише авторитетна німецька Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Як відзначає джерело видання, на поточний момент штат "яблучної" лабораторії налічує 15-20 висококласних фахівців.


Серед них - експерти в області апаратного та програмного забезпечення, маркетингу та торгівлі. Найближчим місяці Apple планує розширення штату.

За відомостями Frankfurter Allgemeine, кожен із співробітників берлінської лабораторії є кваліфікованим спеціалістом в галузі автомобілебудування з великим досвідом роботи в автокомпаніях.

По завершенню процесу досліджень і розробки до проекту підключать фахівців австрійської автомобільної компанії Magna Steyr, яка спеціалізується на обмеженому (контрактній) випуск моделей для великих автовиробників (виробник MINI Paceman і Clubman для BMW, а також BMW X3).

Як очікується, у найближчі шість років компанія "Магна" випустить для цієї німецької марки понад 100 тисяч автомобілів.

У Берліні розсекречена лабораторія Apple по розробці електромобілів

Згідно публікації, співробітники нового секретного відділу Apple перейшли на роботу в компанію після того, як "їх інноваційні ідеї не були оцінені по достоїнству більш консервативними попередніми роботодавцями". У планах "яблучної"- створити не тільки найефективніший і сучасний електромобіль у світі, але і максимально спростити його складання та ремонт.

На думку експертів, розробка iCar завершиться до 2020. У той же час інформація щодо технічних характеристик майбутнього автомобіля Apple і його зовнішнього вигляду поки не наводиться. У конкурентному суперечці за право стати батьківщиною "яблучних" електромобілів беруть участь Австрія і Німеччина.

найактуальніші новини світу сьогодні шукайте на нашому сайті.

Як повідомлялося раніше, Apple отримала з своїх використаних пристроїв тонну золота за підсумками минулого року.