ua en ru

У Покровську на 50 окрузі побили журналістів

У Покровську на 50 окрузі побили журналістів Ілюстративне фото (Віталій Носач/РБК-Україна)

За даним фактом розпочато кримінальне провадження

Результати виборів у Верховну раду: у Покровську Донецької області на окружній виборчій комісії №50 напали на знімальну групу місцевого телеканалу "Капрі". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут масової інформації.

Як повідомляється, серед нападників були невідомі чоловіки і політтехнолог кандидата в народні депутати, мера Покровська Руслана Требушкина.

"У місті Покровськ Донецької області скоєно напад на знімальну групу телеканалу "Капрі". При спробі 1 серпня зайти в приміщення Покровської ради ветеранів, де знаходиться штаб однієї з політичних партій, журналістку відштовхнули, пошкодили техніку, а на оператора напали і утримували деякий час в ізоляції ", - йдеться в повідомленні.

В результаті інциденту оператор отримав струс мозку, була розбита професійна камера і робочий телефон журналістки Олени Соболенко.

Національна поліція за заявами про перешкоджання журналістській діяльності у Покровську почала кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст.171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів".

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що приміщення ОВК №50 у Покровську Національна поліція взяла під охорону. Поліція буде забезпечувати охорону до відновлення роботи окружної виборчої комісії.

Так, ЦВК ще не прийняв протоколи з мокрими печатками від окружної виборчої комісії № 50 у Покровську Донецької області.

Зазначимо, в місті були протести з-за підрахунку голосів на позачергових виборах у Верховну раду.