ua en ru

Прикордонні штаби в Криму залишаються за Україною, - Держприкордонслужба України

Державна прикордонна служба України заявляє, що штаби Азово-Чорноморського регіонального управління та Сімферопольського прикордонного загону не захоплені.

Державна прикордонна служба України заявляє, що штаби Азово-Чорноморського регіонального управління та Сімферопольського прикордонного загону не захоплені. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Незважаючи на дуже гостре протистояння в Сімферополі з російським спецназом прикордонники не втратили керування підрозділами охорони державного кордону в Криму і продовжують виконувати завдання з охорони державного кордону, забезпечують пропуск громадян через пункти пропуску", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням Держприкордонслужби, сьогодні спецпідрозділи Росії за участю офіцерського складу та генералів ФСБ РФ здійснили спробу силового захоплення штабу Сімферопольського загону та адміністративної будівлі Азово-Чорноморського регіонального управління.

"Операція російськими військовими була ретельно спланована, заздалегідь виведені з ладу системи управління і зв'язку, для прикриття були задіяні снайпери. Під час штурму нападники вибили двері, частково знищили автоматизовані робочі місця і відключили зв'язок", - наголошується в повідомленні.

Водночас українські прикордонники загону зуміли стримати нападників і не допустили їх у кімнату зберігання зброї і до основних комунікацій.

При цьому зараз в регіональному управлінні та загоні триває силове протистояння.

"Фахівці російського спецназу здійснюють психологічний тиск на прикордонників і в ультимативній формі вимагають підкоритися новому керівництву Криму", - йдеться в повідомленні.