ua en ru

Прикордонники затримали росіянина, розшукуваного Інтерполом за участь у НЗФ

Прикордонники затримали росіянина, розшукуваного Інтерполом за участь у НЗФ Фото: митниця в аеропорту "Київ" (facebook.com/TupalskiySergei)

Громадянин Росії пробирався в Україну, вдаючи з себе українця

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" 27 січня 2018 року виявили та затримали громадянина Росії, який прибув рейсом зі Стамбула (Туреччина) та видавав себе за українця. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що для перетину кордону громадянин надав український паспорт, однак співробітники ДПСУ відразу виявили заміну сторінки з установчими даними.

Як повідомляється, в ході фільтраційних заходів порушник розповів, що паспорт придбав за 1000 євро начебто у незнайомих осіб, використовуючи мобільні додатки, що дозволяють обмінюватися повідомленнями.

"Перевіривши його за базами даних, охоронці кордону також встановили, чому чоловік намагався використати підроблений паспорт. Виявилося, що він перебуває у міжнародному розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях та може бути пов’язаним із терористичними угрупуваннями", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, щодо цього факту поінформовано правоохоронні органи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що громадянин РФ незаконно перетнув державний кордон України і попросив притулку.