ua en ru

Прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукує Інтерпол

Прикордонники затримали двох іноземців, яких розшукує Інтерпол Фото: пункт пропуску "Сеньківка"

Один із них громадянин Туреччини, а інший - молдованин

Громадянина Туреччини, який перебував у міжнародному розшуку за незаконний обіг наркотиків в одній із країн Євросоюзу, виявили сьогодні вночі прикордонники Одеського загону. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Зазначено, що під час оформлення в міжнародному пункті пропуску "Одеса - аеропорт" пасажирів, які прибули авіарейсом зі Стамбулу на одного з чоловіків спрацювала база даних Інтерполу.

"У ході перевірки прикордонники з’ясували, що іноземець розшукується за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків. По цьому факту проінформовано бюро Інтерполу в м. Київ. Громадянина Туреччини затримано та передано представникам Національної поліції", - йдеться в повідомленні.

Ще одного іноземця, громадянина Молдови, який перебував у розшуку, зупинили сьогодні в пункті пропуску "Сеньківка" прикордонники Чернігівського загону.

"Під час перевірки документів чоловіка, який прямував до України, відбулось спрацювання бази даних Інтерполу. В ході з’ясування обставин стало відомо, що зазначений громадянин розшукується правоохоронними органами на території Молдови за вчинення хуліганства", - доповіли у відомстві.

Крім того, прикордонники Чернігівського і Мостиського загонів виявили два транспортні засоби, які були викрадені на території ЄС.

"При перевірці в пунктах пропуску "Славутич" і "Краківець" автомобілів "Ауді" та "Опель" прикордонники за відповідною базою даних з’ясували, що автівки були викрадені на території Німеччини й Австрії. За цим фактом проінформовано представників Нацполіції", - резюмували в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Інтерпол за рішенням "суду" анексованого Криму затримав у Мюнхені (Німеччина) українського військовослужбовця.