ua en ru

Інтерпол за рішенням "суду" Криму затримав у Мюнхені українського військового, - адвокат

Інтерпол за рішенням "суду" Криму затримав у Мюнхені українського військового, - адвокат Фото: Інтерпол

Військового оголосили в розшук Інтерпола за рішенням незаконного "суду" окупованого Криму

Інтерпол за рішенням "суду" анексованого Криму затримав у Мюнхені (Німеччина) українського військовослужбовця Юрія Старова, який служив у батальйоні "Київська Русь". Про це розповів адвокат Олег Березюк в ефірі Еспресо.TV.

Як повідомив адвокат, український військовий летів у США на виставку парашютної техніки і під час пересадки у Мюнхені був затриманий.

"Він перебуває в камері попереднього увязнення. Наш Інтерпол, хоча ми не визнаємо рішення судів окупованого Криму, чомусь оголосив його в розшук. Ми звернулися до нашого консульство, яке рішення прийме німецька сторона, поки що не знаємо", - додав адвокат.

За повідомленням Березюка, Старов очолював у Феодосії підприємство з пошиття парашютів, проти нього було порушено "справу" за зловживання службовим становищем.

"Рішенням Сімферопольського суду наш Інтерпол оголосив його у розшук. Коли він перебував на посаді, до нього не було претензій. Це почалося, коли він став військовослужбовцем 11 батальйону територіальної оборони", - розповів адвокат, зазначивши, що військового оголосили в розшук Інтерпола за рішенням незаконного "суду" окупованого Криму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ФСБ заявили про затримання в окупованому Криму українського військового.