ua en ru

Прикордонники зупинили контрабанду патронів на кордоні з Польщею

Прикордонники зупинили контрабанду патронів на кордоні з Польщею Фото: прикордонники

Киянин намагався провезти через кордон мисливські патрони

Прикордонники Мостиського загону запобігли незаконному перевезенню через державний кордон мисливських патронів у пункті пропуску "Шегині". Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні вночі на виїзд з України у пункт пропуску для оформлення прибув Dodge, за кермом якого перебував 49-річний мешканець Києва. До огляду автомобіля прикордонники притягли спеціального службового собаку, натренованого на пошук зброї та вибухівки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прикордонників, пес зреагував при огляді салону автомобіля і незабаром в підлокітнику правоохоронці знайшли 16 патронів до нарізної зброї калібру 8 та 21 набій до гладкоствольної зброї 12 калібру. За фактом прикордонники поінформували представників Нацполіції, які вилучили набої.

Крім того, 21 квітня 2017 року в пункті пропуску "Угринів" під час огляду автомобіля Volkswagen польській реєстрації на в'їзд в Україну прикордонники за допомогою службового собаки виявили пневматичну гвинтівку і 750 куль до неї. Її перевозив українець, приховавши в багажному відділенні автомобіля серед особистих речей. Гвинтівку вилучили у встановленому порядку з метою прийняття правового рішення.

Прикордонники зупинили контрабанду патронів на кордоні з Польщею

Фото: огляд автомобіля за допомогою службового собаки

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники Азово-Чорноморського регіонального управління учора, 21 квітня 2017 року, взяли участь в антитерористичних навчаннях, ініційованих Служби безпеки України в Херсонській області поблизу окупованого півострова Крим.