ua en ru

Підозрюваний у вбивстві Нємцова повертався в Грозний за закордонним паспортом

Підозрюваний у вбивстві Нємцова повертався в Грозний за закордонним паспортом Борис Нємцов

Заступник командира батальйону внутрішніх військ МВС Чечні "Північ" Заур Дадаєв, обвинувачений у вбивстві опозиціонера Бориса Нємцова, на наступний день після злочину намагався забрати свій закордонний паспорт, передає РБК з посиланням на інформоване джерело в одній із силових структур.

З невідомої причини черговий офіцер не видав йому документ, уточнює він. Цю інформацію РБК підтвердив адвокат Дадаєва Іван Герасимов.

"Логічно, що після звільнення він приїхав забрати свої документи", - пояснив захисник. На його думку, це не може свідчити про наміри Дадаєва сховатися. Відмовити у видачі документа Дадаєву могли через відсутність на місці кадровика батальйону, припустив адвокат. Що робив Дадаєв з 1 по 5 березня, Герасимову не відомо. Затриманий він був тільки 5 березня разом з колишнім товаришем по службі Рустамом Юсуповим і ще одним земляком, з якими їхав по дорозі з Грозного в столиці Інгушетії Магас.

Нагадаємо, Басманний суд Москви в понеділок повторно виніс постанову про арешт Темірлана Ескерханова, обвинуваченого у вбивстві Бориса Нємцова.