ua en ru

Суд повторно заарештував Темірлана Ескерханова за звинуваченням у вбивстві Нємцова

Суд повторно заарештував Темірлана Ескерханова за звинуваченням у вбивстві Нємцова Ескерханов залишиться під вартою до 28 квітня

Басманний суд Москви в понеділок повторно виніс постанову про арешт Темірлана Ескерханов, обвинуваченого у вбивстві Бориса Нємцова. Передає кореспондент РБК.

Ескерханов залишиться під вартою до 28 квітня. Суд відмовився відпустити чоловік під заставу в 1 млн рублів або під поручительство його брата.

"Я ніколи не здійснював нічого протиправного, 13 років прослужив в поліції, отримав мінно-вибухове поранення і залишився без однієї нирки", - виступав у суді сам Ескерханов.

Він наполягав, що ніколи не цікавився політикою, а прізвище Нємцова вперше почув вже після затримання.

"Ніде в справі немає доказів, що Ескерханов причетний до вбивства", - стверджувала його адвокат Роза Магомедова.

Сторона захисту відзначала, що у Ескерханова на утриманні знаходяться сім дітей. До того він за станом здоров'я не може утримуватися під вартою.

У свою чергу слідчий Антон Мігуновуверял суд, що причетність Ескерханова підтверджується матеріалами справи і свідченнями Дадаева. Сам Дадаєв на засіданні Мосміськсуду 1 квітня, заявив, що відмовляється від свідчень. І заявив, що обмовив себе "під страхом смерті".

Нещодавно Мосміськсуд скасував рішення про арешт Ескерханова, а також Хамзата Бахаева і Шадіда Губашева. Причиною стали процесуальні порушення: суд обрав їм усім запобіжний захід у одному засіданні, а не персонально.

Опозиційний політик Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері на 27 лютого на Москворецькому мосту, коли повертався додому разом зі своєю супутницею Ганною Дурицької з ресторану. Кілер зробив в нього серію пострілів, а потім втік.