ua en ru

Підозрюваних в отруєнні Скрипалів заарештують при виїзді з Росії, - МВС Британії

Підозрюваних в отруєнні Скрипалів заарештують при виїзді з Росії, - МВС Британії Фото: Саджида Джавід (з відкритих джерел)

Агенти ГРУ Росії будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками

Агенти ГРУ Росії, яких Британія підозрює в отруєнні Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, будуть заарештовані і притягнуті до кримінальної відповідальності Британією або її союзниками, якщо коли-небудь виїдуть за межі Росії. Про це заявив міністр внутрішніх справ Великобританії Саджида Джавід, передає ВВС.

Глава МВС повторив висловлену прем'єром Терезою Мей думку про те, що співробітники розвідки діяли за наказом Кремля. У відповідь, сказав він, Британія застосує всі наявні у неї "широкі можливості" проти Росії.

При цьому міністр визнав, що підозрювані, швидше за все, більше ніколи не з'являться на території Британії.

Нагадаємо, раніше у Великобританії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєнні екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новачок".

Як заявив міністр безпеки Великобританії Бен Уоллес, президент Росії Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння нервово-паралітичною речовиною Скрипалів.

Також раніше повідомлялося, що в будинку колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля у місті Солсбері триває процес деактивації залишків нервово-паралітичної речовини "Новачок". В будинку Скрипаля, де було проведено застосування "Новачка", протягом найближчих тижнів або місяців буде проходити процедура усунення слідів нервово-паралітичної речовини.

Пізніше стало відомо, що підозрювані з вересня 2016 року по березень 2018 майже 30 разів літали в Європу, найчастіше - в Женеву.