ua en ru

Підготовча група затвердила попередній варіант розсадження у Верховній Раді (фото)

Підготовча парламентська група, очолювана діючим головою ВР Володимиром Литвином, прийняла за основу проект рішення по розсадженню новообраних депутатів у Верховній Раде, відповідно до якого місця поблизу парламентської трибуни займатимуть депутати з парламентської більшості, а опозиція розсядеться зліва і ззаду, позафракційним депутатам буде дозволено зайняти місця позаду центру парламентського залу. Таке рішення було ухвалене підготовчою групу за основу 17 голосами, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фракція комуністів залишається на своїх місцях, плюс для фракції комуністів додатково треба одне місце, яке стане реальністю після того, як будуть сформовані фракції. На даний момент всі позафракційні депутати розміщуються тут (у секторі праворуч від центрального проходу в задній, центральній частині залу). Переважно це попередні місця фракції Партії регіонів і Народної партії. Залишаються практично на своїх місця, але в збільшеному варіанті, Партія Регіонів. Це безпосередньо депутати, вибрані за партійним списком, далі це депутати, які вибрані в мажоритарних округах від Партії регіонів", - сказав Литвин.

"Пропонується, оскільки не буде вже "Нашої України", - додав голова ВР, - щоб тут розмістився "Удар" і далі розміщення практично на тих же місцях, але у вже більшій кількості "Батьківшину". Це депутати, вибрані за партійними списками і депутати, вибрані в мажоритарних округах, але від партії. І жовтим кольором це робочі місця ВО "Свобода".

За словами Литвина, представники майбутньої фракції "Удару" повідомили, що їх "влаштовує таке розміщення".

Підготовча група затвердила попередній варіант розсадження у Верховній Раді (фото)

Читайте також: Литвин доручив апарату ВР запросити новообраних депутатів до парламенту 10 грудня для підготовки до першого засідання