ua en ru

Подача нових законопроектів про лікування засуджених затягує розгляд цього питання, - Олійник

Народний депутат України від фракції Партії регіонів Володимир Олійник вважає, що подаючи новий законопроект про можливість лікування засуджених за кордоном, опозиціонери затягують вирішення цього питання Верховною Радою. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора ми засідали близько чотирьох годин... і був присутній депутат Пацкан, він голова комітету з питань захисту прав людини від "Удару". Але він сидів мовчки..., а вже в кінці, коли ми вже узгодили позиції, в кінці він сказав, що ось є пропозиції від лідерів громадських правозахисних організацій... І ми тільки сьогодні вранці побачили дві нові статті, абсолютно нові, яких немає в кодексі і вони не були предметом обговорення і інші поправки в закони, які нові, які не були предметом обговорення... І таким чином нам треба по-новому засудити цей законопроект в контексті вже цих пропозицій. Виникає питання: кому і навіщо потрібно було вносити ці поправки в кінці, чому не з самого початку, Чому чотири години ми витратили часу, а потім для нас було таке відкриття?", - сказав Олійник.

За словами Олійника, "в цьому відношенні жодної спецоперації з боку Партії регіонів не було. Це спецоперація самих лідерів опозиції, які так само зацікавлені, щоб це питання не було вирішено".

Також Олійник зазначив, що ймовірно, що робоча група з напрацювання законопроекту про лікування засуджених за кордоном буде проходити сьогодні після 18:00.

У той же час він повідомив, що засідання робочої групи по законопроекту про прокуратуру відбудеться сьогодні в 12:00.

За словами Олійника на сьогоднішній день до цього документа надійшло 755 поправок, які розміщуються на 500 сторінках.

"Пропорційно (від більшості та опозиції) приблизно однаково. У нас десь 350 поправок і 270, по-моєму від "Батьківщини", ну і від інших", - зазначив він

На питання про те, чи правильним є пропозиція опозиції про те, щоб зняти дані поправки і залишити тільки 6, які стосуються зауважень Венеціанської комісії, Олійник зазначив: "Якщо це було нікчемне затягування процесу, нехай вони це визнають, а якщо в них (в цих поправках) є зерно, то не треба таку послугу робити парламенту... а хто потім буде відповідати? Опозиція? Підписувати закон буде президент, тому я категорично проти".