ua en ru

За програмою розвитку внутрішнього виробництва в 2012-2015 рр. в Україні буде реалізовано 159 інвестпроектів на 340 млрд грн, - Азаров

Програма розвитку внутрішнього виробництва в Україні, яку схвалив Кабінет міністрів, передбачає реалізацію в 2012-2015 роках. 159 інвестиційно-інноваційних проектів загальною вартістю понад 340 млрд грн. Про це на сьогоднішньому засіданні уряду сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, 12 проектів спрямовані на розвиток рослинництва, будівництва сучасних тваринницьких комплексів, оновлення машино-тракторного парку, сільськогосподарських підприємств, удосконалення інфраструктури зернового ринку, реконструкцію і будівництво нових зернових складів.
Також, за словами прем'єра, в рамках згаданих 159 проектів 26 будуть спрямовані на створення високотехнологічних виробництв автобусів, тролейбусів, трамваїв, тракторів і спецтехніки, комбайнів, енергозберігаючого обладнання і т.п. 49 проектів будуть спрямовані на розвиток паливно-енергетичного комплексу, зокрема, щодо розробки вугле-, газо- і нафтородовищ, будівництво генеруючих потужностей, електроенергії з поновлюваних джерел, 9 проектів з відновлення виробництва поліетилену високого тиску, створення виробництва сірчаної кислоти. 4 проекти спрямовані на створення нового виробництва цементно-композитних матеріалів, енергозберігаючого скла.
Азаров підкреслив, що позитивні результати реалізації цієї програми уряд очікує отримати вже в 2012 р., що дозволить створити більш високорентабельні, менш енергоємні і екологічно чисті виробництва, які будуть здатні конкурувати на внутрішньому і зовнішньому ринках.
Нагадаємо, наприкінці липня 2011 р. прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі України розробити комплексну програму підтримки експорту і імпортозаміщення. 12 вересня Мінекономрозвитку внесло на розгляд уряду таку програму, яка отримала назву "Державна програма розвитку внутрішнього виробництва". Перший етап реалізації програми розрахований на період 2012-2015 рр.