ua en ru

За останніми даними, число загиблих у результаті землетрусу в Туреччині становить 523 людини

Жертвами землетрусу на сході Туреччини, за останніми даними, стали 523 людини. Постраждалих - 1 тис. 650 осіб, з-під завалів вдалося врятувати вже 185 осіб, повідомляє радіо "Свобода".

Рятувальні роботи сьогодні ускладнені через погодні умови: у Туреччині дощ зі снігом.

Напередодні країна звернулася з проханням про гуманітарну допомогу.

Вчора стало відомо, що Україна надасть Туреччині допомогу на суму 1,6 млн грн. Гроші витратять на закупівлю уніфікованих пневмокаркасних гумових модулів та систем обігріву і вентиляції СОВ, нагнітачів повітря, освітлювальних приборів, дизель-генераторів, дизельного пального, які необхідні для функціонування зазначених пневмокаркасних гумових модулів.

Вчора до Туреччини вилетів літак АН-32П Міністерства надзвичайних ситуацій. МНС доправляє до Туреччини 4 спеціальні модулі, оснащені автономними системами обігріву та вентиляції. Фахівці МНС забезпечать монтаж та експлуатацію цього обладнання. Також гуманітарну допомогу надав Ізраїль - попри дипломатичний конфлікт між двома державами.

Нагадаємо, 23 жовтня в Туреччині на сході країни в 30 км від міста Ван стався землетрус магнітудою 7,6. Осередок землетрусу був на глибині 94,5 км. Після цього протягом дня в регіоні тривали підземні поштовхи магнітудою 5,1 і 6,1. В результаті було зруйновано 2,6 тис. будинків.