ua en ru

Пінчук платив Манафорту гроші за "юридичний проект", - Гейтс

Пінчук платив Манафорту гроші за "юридичний проект", - Гейтс Фото: Віктор Пінчук (фонд Віктора Пінчука)

Гейтс назвав компанію, через яку Пінчук платив Манафорту

Колишній партнер екс-глави передвиборної кампанії президента Сполучених Штатів Америки Пола Манафорта Рік Гейтс заявив, що український бізнесмен і мільярдер Віктор Пінчук був клієнтом Манафорта у рамках "юридичного проекту". Про це Гейтс заявив на судовому засіданні по справі Манафорта, передає Vice.

За його словами, гроші від Пінчука Манафорту виплачувалися у зв'язку з юридичним проектом. Однак, Гейтс не розповів про те, в яких розмірах виплачувалися кошти.

"Ім'я українського олігарха - Віктор Пінчук, а компанія, через яку він платив Манафорту, називається Plymouth Consultants Ltd", - заявив Гейтс.

Наголошується, що на суді Гейтс демонстрував контракти, які Манафорт укладав з українськими політиками.

Нагадаємо, у квітні з'явилася інформація про те, що спецпрокурор США Роберт Мюллер вивчає обставини пожертви українським олігархом Віктором Пінчуком 150 тис. доларів благодійного фонду Дональда Трампа восени 2015 року.

7 серпня на засіданні суду по справі Манафорта Гейтс заявив, що Манафорт допомагав президенту України Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року. У свою чергу, в Адміністрації президента України заявили, що Порошенко ніколи не співпрацював з Манафортом.