ua en ru

ПФУ розпочав фінансування пенсій за серпень

ПФУ розпочав фінансування пенсій за серпень Ілюстративне фото (shkvarki.org)

На пенсійні виплати спрямовано 1,2 млрд гривень

Пенсійний фонд України розпочав фінансування пенсій серпня 2019 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

Також розпочато фінансування житлових субсидій.

"01.08.2019 року Пенсійним фондом України згідно затвердженого графіку розпочато фінансування пенсій та житлових субсидій. На пенсійні виплати спрямовано 1,2 млрд грн, на житлові субсидії - 5,5 млн грн", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій. Зокрема, планується збільшити число пенсіонерів, які отримуватимуть субсидії.

Як писало РБК-Україна раніше, Пенсійний фонд України 25 липня завершив фінансування пенсій за липень і житлових субсидій за червень 2019 року. За даними відомства, на пенсії за липень направлено 35 млрд грн, а на житлові субсидії за червень - 182,4 млн грн.

Додамо, з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери отримують гроші для оплати комунальних платежів за лютий разом з пенсією. Пенсіонери серед субсидіантів складають близько 75%. Всі інші громадяни можуть отримати субсидії в Ощадбанку.