ua en ru

Петиція на підтримку створення в Одеському регіоні "порто-франко" набрала більше 25 тис. голосів

Петиція на підтримку створення в Одеському регіоні "порто-франко" набрала більше 25 тис. голосів

Петиція на підтримку введення в Одеському регіоні режиму "порто-франко" набрала більше 25 000 підписів.

Відповідна петиція розміщена на сайті глави української держави.

Автор петиції, народний депутат України Сергій Ківалов заявив, що Президент України Петро Порошенко повинен відповісти на ініціативу мешканців Одеси про набуття регіоном статусу "порто-франко".

"21 вересня на сайті президента мною була розміщена петиція про прийняття статусу порто-франко для Одеського регіону. На сьогоднішній день ця петиція зібрала необхідні 25 000 голосів і навіть більше. Таким чином, ця петиція повинна бути розглянута президентом України. Ми всі чекаємо відповіді і підтримки від Петра Порошенко", - заявив Ківалов.

Він стверджує, що "порто-франко" дозволить суттєво збільшити обсяг інвестицій та покращити добробут одеситів.

"Порто-франко - це механізм поліпшення інвестиційного клімату. Це особливий правовий статус, який дозволить місцевій владі суттєво збільшити надходження у місцевий бюджет. Це призведе до зростання добробуту одеситів", - підкреслив нардеп.

Нагадаємо, раніше в лютому цього року активісти громадського руху "Одеса - за порто-франко" зібрали понад 40 000 підписів на підтримку введення в Одесі "порто-франко". Зазначимо також, що проект "порто-франко" знайшов підтримку у Верховній раді - 14 жовтня нардеп Євген Мураєв зареєстрував законопроект про зону "порто-франко" в Одесі.