ua en ru

Перший випуск ПДВ-облігацій відбудеться не раніше 27 червня, - Міндоходів

Перший випуск ПДВ-облігацій відбудеться не раніше 27 червня 2014 р.

Перший випуск ПДВ-облігацій відбудеться не раніше 27 червня 2014 р. Про це в ході брифінгу заявив перший заступник міністра доходів та зборів, голова створюваної Державної фіскальної служби Ігор Білоус, передає кореспондент РБК-Україна.

"За планом не раніше, ніж 27 червня ми готуємо випуск. Зараз ми закінчуємо інвентаризацію сум, які підлягають до випуску ОВДП", - заявив Білоус.

За його словами, сума першого траншу складе близько 10 млрд грн і буде залежати від результатів судових рішень, пов'язаних з компенсацією ПДВ.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на виїзному засіданні у Миколаєві 21 травня 2014 р. прийняв постанову про випуск облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) для відшкодування сум податку на додану вартість (ПДВ).

Постанова Кабінету міністрів передбачає, що номінальна вартість облігації внутрішньої державної позики для відшкодування сум ПДВ становитиме 1000 грн., термін обігу - п'ять років, ставка прибутковості - на рівні облікової ставки Національного банку.

Обсяг випусків облігацій визначається Міністерством фінансів у межах граничного обсягу, визначеного Кабінетом міністрів, у відповідності з затвердженими Мінфіном реєстрів інвентаризації платників.